Wijnkoelkast 3 zones

Een wijnkoelkast met drie zones biedt veel mogelijkheden voor het bewaren en serveren van wijn. De drie zones zijn los van elkaar in te stellen, waardoor je de mogelijkheid hebt om drie aparte klimaten te creëren. Zo bewaar je bijvoorbeeld witte, rosé en rode wijn elk op hun eigen perfecte temperatuur. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld twee zones op bewaartemperaturen en één zone op een serveertemperatuur in te stellen. Voor het serveren leg je de fles wijn dan even in de andere zone, waardoor deze perfect op temperatuur komt. Zo biedt een wijnkoelkast met drie temperatuurzones je de mogelijkheid om van elke fles wijn optimaal te genieten.

Veelgestelde vragen over wijnkoelkasten met 3 zones

Heb jij een vraag over wijnkoelkasten met 3 zones? Wij hebben het antwoord!

Wijnklimaatkast met 2 zones of 3 zones?

Met een 3 klimaatzones wijnkoelkast kan je vele soorten wijnen in het perfecte klimaat bewaren. Denk hierbij aan rode wijnen, witte wijnen en natuurwijnen. Sommige wijnklimaatkasten kunnen wel 189 flessen kwijt. Bekijk alle wijnkoelkasten met 3 zones.

Vrijstaande wijnklimaatkast met 3 zones?

Een wijnklimaatkast met 3 zones is vaak groot en daarom vrijstaand. Het voordeel van een wijnkoelkast met 3 zones is dat je er alles in kwijt kunt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één zone te gebruiken om rode wijnen op te leggen, één zone te gebruiken om rode wijnen uit te serveren en één zone te gebruiken om witte wijnen uit te serveren.

Een vrijstaande of inbouw wijnkoelkast met 3 temperatuurzones

Diverse merken bieden wijnkoelkasten met drie temperatuurzones aan. Hierdoor heb je veel keuze als je in 2023 zo’n wijnklimaatkast wil kopen. Kies jij een kleinere inbouw wijnkoelkast of ga je juist voor een grote vrijstaande wijnklimaatkast? Ook kleinere vrijstaande of juist grote inbouw modellen zijn natuurlijk mogelijk. Of je voor een vrijstaande of een inbouw model kiest, hangt volledig af van je eigen wensen. Heb jij in de keuken een plekje vrij om de wijnkoelkast in te bouwen? Dan is dit een mooie, ruimtebesparende oplossing. Maar een vrijstaande wijnkoelkast kan ook een opvallende toevoeging zijn aan je interieur. Daarom kiezen sommige mensen voor een mooie vrijstaande wijnkoelkast in de woonkamer. Let wel op dat de meeste wijnkoelkasten met drie zones flink groot zijn, zodat elke zone voldoende plaats heeft. Heb je minder ruimte? Dan is een wijnkoelkast met twee zones misschien een betere optie.

Hoeveel temperatuurzones heb je nodig?

Of je kiest voor een wijnklimaatkast met één, twee of drie temperatuurzones ligt helemaal aan je eigen wensen. Als je maar één soort wijn wilt koelen, heb je voldoende aan één klimaatzone. Veel mensen vinden het prettig als hun wijnkoelkast in ieder geval twee temperatuurzones heeft. Een derde temperatuurzone maakt de wijnklimaatkast extra praktisch. Je bepaalt immers zelf hoe je de zones instelt. Zo kun je er ook voor kiezen om twee van de drie zones op dezelfde temperatuur in te stellen, zodat je extra ruimte in deze klimaatzone hebt. Of gebruik de zones om zowel bewaar- als serveertemperaturen tot je beschikking te hebben. Zo bieden drie temperatuurzones de meeste vrijheid om de wijnkoelkast precies zo in te richten als jij wilt. Let er wel op dat de drie temperatuurzones vaak niet hetzelfde temperatuurbereik hebben.

Hoeveel flessen passen er in een wijnkoelkast met 3 zones?

Wijnklimaatkasten met drie zones zijn over het algemeen de wat grotere wijnkoelkasten. Dit betekent dat er flink wat flessen in de wijnkoelkast passen. Een inhoud van minimaal 90 flessen is heel normaal. Nog vaker passen er wel 150 of zelfs 200 flessen in een wijnkoelkast met 3 zones. Er zijn zelfs grote wijnklimaatkasten waar ruim 300 flessen in passen. Voor de meeste consumenten is dit aantal veel te hoog en ook de prijs zal bij veel mensen ver boven hun budget liggen. Maar voor de ultieme wijnliefhebbers en natuurlijk in de horeca zijn dit soort wijnkoelkasten een erg bijzondere aanwinst.

Past een wijnkoelkast met 3 zones bij jou?

Een wijnkoelkast met drie zones is een grote investering. Veel consumenten zullen met een wijnklimaatkast met één of twee zones hun voorraad wijn ook prima kunnen bewaren. Voor echte wijnliefhebbers, die elke fles wijn optimaal willen kunnen bewaren is het wel een aanwinst. Ook voor horecabedrijven met een grote wijncollectie is een wijnkoelkast met drie zones een waardevolle toevoeging. Om te bepalen of het kopen van een wijnkoelkast met drie zones voor jou de beste keuze is, moet je je dus afvragen of het de investering waard is. Heb je de plek, de wijnvoorraad en het budget voor zo’n wijnkoelkast? Dan is zo’n ultieme wijnkoelkast kopen in 2023 absoluut het overwegen waard.