Onderbouw wijnkoelkast

Een onderbouw wijnkoelkast is een wijnklimaatkast die precies onder het aanrecht in je keuken past. De wijnkoelkast is dan precies zo hoog dat deze mooi onder het aanrechtblad geplaatst kan worden. Dit betekent dat de onderbouw wijnkoelkast meestal ongeveer 82 centimeter hoog is. Ook kan een onderbouw wijnklimaatkast onder een bar worden ingebouwd. Een bar is vaak net wat hoger dan een aanrechtblad, waardoor de wijnkoelkast ook iets hoger mag zijn. Deze modellen zijn meestal zo’n 100 centimeter hoog. De diepte van een onderbouw wijnkoelkast is beperkt en ligt meestal tussen de 54 en 60 centimeter. Wil jij in 2023 een onderbouw wijnklimaatkast kopen? Dan heb je veel om uit te kiezen.

Veelgestelde vragen over onderbouw wijnklimaatkasten

Heb jij een vraag over onderbouw wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een onderbouw wijnklimaatkast?

Een onderbouw wijnkoelkast is een wijnklimaatkast die precies onder het aanrecht in je keuken past. De wijnkoelkast is dan precies zo hoog dat deze mooi onder het aanrechtblad geplaatst kan worden. Dit betekent dat de onderbouw wijnkoelkast meestal ongeveer 82 centimeter hoog is.

Welke onderbouw wijnklimaatkast kopen?

Er zijn diverse mooie onderbouw wijnklimaatkasten:

  • #1 Wijnkoelkast inbouw & vrijstaand – Frilec – Wijnklimaatkast 2 temperatuurzones
  • #2 Domo DO91606W Wijnklimaatkast – 1 zone – Compressor – 32 flessen
  • #3 Vinata Wijnklimaatkast Premium met vol glazen deur – 18 Flessen

Een wijnkoelkast voor onderbouw met twee zones

Hoeveel zones een wijnkoelkast heeft bepaalt hoeveel verschillende temperaturen je in de wijnklimaatkast kunt instellen. Als je een wijnkoelkast met één zone hebt, is de hele koelkast altijd dezelfde temperatuur. In een koelkast met twee zones stel je twee afzonderlijke temperaturen in. Zo koel je bijvoorbeeld witte en rode wijn allebei op hun eigen ideale temperatuur. Ook kun je de koelkast dan bijvoorbeeld instellen op een bewaar- en een serveertemperatuur. Hoewel onderbouw wijnkoelkasten maar een beperkte hoogte hebben, zijn deze wijnklimaatkasten toch vaak uitgerust met twee zones. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Merken wijnklimaatkast voor in de keuken

Een onderbouw wijnklimaatkast is één vorm van een wijnkoelkast in de keuken. Een inbouw wijnklimaatkast is ook een optie. Dit lijkt op een onderbouw wijnkoelkast, met het verschil dat een inbouw wijnkoelkast niet per se onder het aanrecht of de bar hoeft te zitten. Een inbouw wijnkoelkast kan hoger zijn, omdat deze ook naast het aanrecht geplaatst kan worden. Er zijn diverse keuken wijnklimaatkasten. Onder andere MOA, Haier, Climadiff en Bosch verkopen diverse wijnklimaatkasten voor in de keuken. Dit gaat om zowel onderbouw wijnkoelkasten als andere inbouw wijnklimaatkasten. Daarnaast is ook een vrijstaande wijnkoelkast natuurlijk in de keuken te plaatsen.

Wijnkoelkast op maat

Wijnkoelkasten zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. Daardoor is het meestal niet nodig om een wijnkoelkast op maat te laten maken. Er zijn immers voldoende wijnklimaatkasten in standaard maten om uit te kiezen. Zoek je echter een heel erg speciale maat wijnkoelkast? Dan is het ook mogelijk om een wijnkoelkast op maat te laten maken. Houd hierbij wel rekening met een hogere prijs. Zoek jij een onderbouw wijnklimaatkast? Meet de beschikbare ruimte onder je aanrecht dan goed op. Dan weet je meteen of je met een standaard maat onderbouw wijnkoelkast uit de voeten kunt. Is een standaard maat onderbouw wijnklimaatkast niet geschikt voor jou? Dan zijn er diverse mogelijkheden om een wijnkoelkast op maat te laten maken.

De beste inbouw wijnklimaatkast voor jou

Ben jij op zoek naar de beste inbouw wijnklimaatkast? Dan kunnen wij je helaas niet meteen vertellen welk exemplaar je moet kopen. Voor iedereen is er namelijk een andere inbouw wijnklimaatkast de beste keuze. Bij het kiezen houd je onder andere rekening met formaat, budget en voorkeur voor temperatuurzones. Misschien is een kleine wijnkoelkast met één zone voor jou wel voldoende, maar misschien zoek je juist een grotere wijnklimaatkast met twee of zelfs drie zones. Ook qua prijs kunnen de wijnkoelkasten flink verschillen. Er zijn budget modellen, maar er zijn ook extra luxe modellen verkrijgbaar. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. En daarnaast moet je rekening houden met de beschikbare ruimte in je keuken. Als je in 2023 een wijnklimaatkast wil kopen, is het daarom verstandig om jouw voorkeuren en eisen op een rijtje te zetten. Dan vind je gemakkelijk de beste wijnkoelkast voor jouw situatie. Daar heb jij immers het allermeeste aan.