Kleine wijnkoelkast

Heb je maar weinig beschikbare ruimte in huis of heb je er voldoende aan om slechts enkele wijnflessen per keer te koelen? Dan is een kleine wijnkoelkast een goede optie voor jou. Er zijn diverse kleine wijnkoelkasten verkrijgbaar. Er zijn zowel ondiepe, als lage of smalle wijnkoelkasten. Ook heb je de keuze uit vrijstaande of juist inbouw wijnklimaatkasten. Onder een kleine wijnklimaatkast worden meestal wijnkoelkasten met een inhoud tot 35 flessen gerekend. Hoe deze flessen over de koelkast verdeeld worden, verschilt per model. Zo kun je kiezen voor een hoog en smal model, maar ook voor een laag en breder model. Op die manier kies jij in 2023 de kleine wijnkoelkast die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Veelgestelde vragen over kleine wijnklimaatkasten

Heb jij een vraag over kleine wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een kleine wijnklimaatkast?

Onder een kleine wijnklimaatkast worden meestal wijnkoelkasten met een inhoud tot 35 flessen gerekend. Heb je maar weinig beschikbare ruimte in huis of heb je er voldoende aan om slechts enkele wijnflessen per keer te koelen? Dan is een kleine wijnkoelkast een goede optie voor jou. Er zijn diverse kleine wijnkoelkasten verkrijgbaar. Er zijn zowel ondiepe, als lage of smalle wijnkoelkasten. Ook heb je de keuze uit vrijstaande of juist inbouw wijnklimaatkasten.

Welke wijnklimaatkast kopen?

Er zijn diverse mooie kleine wijnklimaatkasten:

  • #1 Vinata Wijnkoelkast Compact met vol glazen deur – 12 Flessen
  • #2 Le Chai LM78 – Slanke Wijnkoelkast – Vrijstaand of onderbouw- RVS – 7 flessen – 1 zone
  • #3 Dometic Classic C20G – Compacte wijnkoelkast – 20 Flessen

Een kleine wijnkoelkast als inbouw model

Een inbouw wijnklimaatkast bouw je in de keuken in. Dit kan onder het aanrecht of de bar zijn, maar ook in een keukenkastje. Kies jij voor een wijnkoelkast onder je aanrecht of bar? Dan kom je uit bij een onderbouw wijnkoelkast. Deze hebben gemiddeld een maximale hoogte van 82 centimeter (onder het aanrecht) of 100 centimeter (onder de bar). Hoe breed of smal de onderbouw wijnkoelkast is, kan verschillen. Ook als je de wijnklimaatkast als inbouw model kiest, heb je de keuze uit veel verschillende formaten. Zo zijn er wijnkoelkasten van slechts 15 centimeter breed, maar ook van 59 centimeter breed. Afhankelijk van de hoogte van de klimaatkast kan deze nog steeds onder de kleine inbouw wijnkoelkasten vallen.

Een ondiepe wijnklimaatkast

Naast breedte en hoogte speelt ook de diepte van de wijnklimaatkast mee. Er zijn diepe wijnkoelkasten, waar grote wijnflessen in kunnen liggen, maar er zijn ook ondiepe wijnklimaatkasten. Dit zorgt ook voor een kleinere wijnklimaatkast. In de meeste ondiepe wijnkoelkasten is wel rekening gehouden met de gemiddelde diepte van een liggende wijnfles. Hierdoor passen deze flessen nog steeds goed in de wijnkoelkast. Het kan wel zo zijn dat in een ondiepe wijnklimaatkast grote flessen minder goed passen. Houd hier rekening mee bij je keuze voor een ondiepe wijnklimaatkast.

Een kleine wijnkoelkast met twee zones

De temperatuurzones in een wijnkoelkast maken het mogelijk om meerdere soorten wijn elk op hun eigen ideale temperatuur te kunnen bewaren. Ook kun je er voor kiezen om een zone voor bewaartemperatuur en een andere voor serveertemperatuur te gebruiken. Ondanks de beperkte ruimte in een kleine wijnkoelkast zijn er toch veel modellen te vinden die twee verschillende klimaatzones hebben. Zo is het toch mogelijk om bijvoorbeeld witte en rode wijn elk in hun eigen zone te plaatsen. Op die manier maak je optimaal gebruik van de beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt. Er bestaan ook wijnkoelkasten met drie klimaatzones, maar deze zijn niet als kleine wijnkoelkast verkrijgbaar.

De beste kleine wijnkoelkast voor jou

Welke kleine wijnkoelkast het meest geschikt is voor jou, hangt af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld een wijnklimaatkast onder je aanrecht of op een andere plek inbouwen in je keuken? Of zoek je juist een vrijstaand model dat je in de woonkamer kwijt kunt? Ook zitten er veel verschillen in formaat in kleine wijnklimaatkasten. Er zijn smalle, maar ook juist brede kleine wijnkoelkasten. In sommige modellen passen slechts zeven wijnflessen, terwijl je in andere modellen wel dertig flessen kwijt kunt. Ook het aantal klimaatzones speelt mee. Wil je een kleine wijnkoelkast met één zone of wil je optimaal gebruik maken van de ruimte en kies je voor twee klimaatzones. Jouw budget speelt ook een rol. Er zijn wijnkoelkasten in veel verschillende prijsklassen. Door al deze factoren tegen elkaar af te zetten, vind je de beste kleine wijnkoelkast voor jouw situatie.