Inbouw wijnkoelkast

Heb jij ruimte in je keuken voor een inbouw wijnkoelkast? Een inbouw wijnklimaatkast werk je netjes weg in je keuken. Dit is ruimtebesparend en ziet er overzichtelijk uit. Het is een luxe toevoeging aan elke keuken. Wil jij graag een inbouw wijnkoelkast? Dan heb je veel te kiezen. Hoeveel klimaatzones moet de inbouw wijnkoelkast bijvoorbeeld hebben? En hoe breed en diep mag de inbouw wijnklimaatkast zijn? Door hierover na te denken vind je de inbouw wijnkoelkast die bij jou past. Wordt 2023 het jaar waarin jij een wijnklimaatkast gaat kopen?

Veelgestelde vragen over inbouw wijnklimaatkasten

Heb jij een vraag over inbouw wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een inbouw wijnklimaatkast?

Een inbouw wijnklimaatkast werk je netjes weg in je keuken. Dit is ruimtebesparend en ziet er overzichtelijk uit. Het is een luxe toevoeging aan elke keuken.

Welke inbouw wijnklimaatkast kopen?

Er zijn diverse mooie inbouw wijnklimaatkasten:

  • #1 AEG SWB66001DG Compressorwijnkoeler Ingebouwd Zwart 52 fles(sen)
  • #2 Bosch Serie 6 KUW21AHG0 wijnkoeler Ingebouwd Zwart 44 fles(sen)
  • #3 Liebherr UWTes 1672 Vinidor – Inbouwwijnkoelkast – 34 flessen

Wijnkoelkast inbouw met 2 zones

Het aantal klimaatzones dat een wijnkoelkast heeft, speelt een belangrijke rol bij je keuze voor een bepaalde wijnklimaatkast. Een wijnkoelkast met één temperatuurzone stel je in op maar één temperatuur. Alle flessen wijn die je in de wijnklimaatkast legt worden op dezelfde temperatuur gekoeld. Maar niet alle flessen wijn hebben dezelfde ideale bewaar- en serveertemperatuur. De ideale temperatuur voor witte wijn ligt lager dan die voor rode wijn. Als je beide soorten wijn wilt bewaren in dezelfde wijnklimaatkast, is het handig om voor een wijnkoelkast met twee temperatuurzones te kiezen. Er zijn diverse wijnkoelkasten met twee klimaatzones die je kunt inbouwen in je keuken.

Een smalle wijnkoelkast inbouwen: eentje van 30 centimeter breed

Heb je maar weinig plaats in je keuken over en wil je toch een inbouw wijnkoelkast? Dan is een exemplaar van 30 centimeter breed misschien wel een goed idee. Zo’n wijnklimaatkast is meestal wel hoog, waardoor er toch voldoende flessen in de wijnkoelkast passen. Is een wijnkoelkast van 30 centimeter toch nog te breed? Er bestaan ook wijnkoelkasten van slechts 15 centimeter breed. Maar als je juist wel een brede nis in de keuken over hebt, kun je ook voor een bredere wijnkoelkast kiezen

De diepte van een inbouw wijnkoelkast: 40 centimeter

De diepte van de inbouw wijnkoelkast speelt ook een belangrijke rol. Het moet immers in de beschikbare nis pakken. Een diepte van 40 centimeter is over het algemeen goed in te bouwen. Als je een diepere nis beschikbaar hebt, kun je ook een diepere inbouw wijnkoelkast kiezen. Zo zijn er ook inbouw wijnkoelkasten met een diepte van 70 of 80 centimeter. De meeste wijnflessen zullen goed in een inbouw wijnkoelkast met een diepte van 40 centimeter passen, maar grotere flessen passen mogelijk beter in een iets diepere wijnklimaatkast.

Een zwarte inbouw wijnklimaatkast

Bij een inbouw wijnklimaatkast is het uiterlijk van de wijnkoelkast ook belangrijk. De koelkast wordt immers onderdeel van je keuken. De meeste wijnklimaatkasten hebben een glazen deur, waardoor je goed kunt zien wat er in de klimaatkast ligt. De kleur van het frame van de deur kan verschillen. Vaak is deze stijlvol zwart, maar RVS is ook een optie. Let daarnaast op de kleur van de legplanken in de wijnklimaatkast. Vaak zijn deze van een mooie houtsoort, waardoor het geheel een luxe afwerking krijgt.

Kies de beste inbouw wijnklimaatkast voor jou

Als je een inbouw wijnklimaatkast gaat kiezen, heb je veel verschillende modellen om uit te kiezen. Let goed op de breedte en diepte van de nis in je keuken, zodat je zeker weet dat de wijnkoelkast in je keuken past. Daarnaast kies je tussen wijnkoelkasten met één, twee of drie temperatuurzones. Door ook op het ontwerp van de wijnkoelkast te letten, kies je niet alleen een praktische wijnkoelkast maar ook een mooi exemplaar. Weeg alle factoren tegen elkaar af om de beste inbouw wijnkoelkast voor jouw situatie te vinden. Zo geniet je dag in, dag uit van een luxe toevoeging aan je keuken en drink je elke keer weer een perfect gekoeld glas wijn.