Smalle wijnkoelkast

Heb je maar weinig plaats in je keuken, woonkamer of kelder maar wil je er toch een wijnkoelkast plaatsen? Dan is een smalle wijnkoelkast mogelijk een goede oplossing. Een smalle wijnkoelkast neemt maar weinig plaats op de grond in beslag, maar kan wel hoog zijn. Daardoor hoeft de smalle wijnklimaatkast absoluut geen kleine klimaatkast te zijn. Hoeveel flessen er in zo’n wijnkoelkast passen verschilt per model. Soms gaat het om twaalf flessen, maar er zijn ook exemplaren waren meer dan het dubbele in past. Wil jij in 2023 een wijnklimaatkast kopen en zoek je een smal model? Dan heb je een aantal verschillende wijnkoelkasten om uit te kiezen.

Veelgestelde vragen over smalle wijnklimaatkasten

Heb jij een vraag over smalle wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een smalle wijnklimaatkast?

Heb je maar weinig plaats in je keuken, woonkamer of kelder maar wil je er toch een wijnkoelkast plaatsen? Dan is een smalle wijnkoelkast mogelijk een goede oplossing. Een smalle wijnkoelkast neemt maar weinig plaats op de grond in beslag, maar kan wel hoog zijn.

Welke smalle wijnklimaatkast kopen?

Er zijn diverse mooie smalle wijnklimaatkasten:

  • LuzVini LV28 – Smalle inbouw wijnkoelkast 28 flessen
  • Dunavox Flow-9 – Wijnkoelkast onderbouw of vrijstaand – 15 cm

Een wijnkoelkast met twee zones, maar dan smal

Er zijn veel wijnkoelkasten met twee klimaatzones verkrijgbaar. Verschillende temperatuurzones maken het mogelijk om meerdere flessen wijn tegelijkertijd op een andere temperatuur te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld witte wijn en rode wijn beiden op hun eigen ideale temperatuur bewaren of serveren. Veel mensen kiezen daarom voor een wijnkoelkast met twee zones. Dit type wijnkoelkasten is beschikbaar in uiteenlopende maten. Een smalle wijnkoelkast met twee zones is dan ook zeker mogelijk. Let er bij het kiezen van de smalle wijnkoelkast met twee zones op welk temperatuurbereik de zones hebben. Als je bijvoorbeeld graag veel rode wijn en minder witte wijn wil bewaren, kies je voor een wijnkoelkast waarbij de ‘warme’ zone groter is dan de koele zone.

Een lange smalle wijnkoelkast

Als je een smalle wijnklimaatkast kiest, heb je de keuze uit lage en hoge modellen. In een lange smalle wijnkoelkast past meer dan als je voor een kort model kiest. Hierbij speelt de plaats waar je de wijnklimaatkast wil neerzetten natuurlijk een belangrijke rol. Als je niet alleen in de breedte, maar ook in de hoogte weinig plaats hebt is een wijnkoelkast die smal en hoog is natuurlijk niet praktisch. Dan kies je beter voor een laag model. Heb je in de hoogte echter wel veel plaats? Dan is een lange smalle wijnkoelkast een praktische manier om op een beperkte oppervlakte toch veel wijnflessen te kunnen bewaren.

Een smalle wijnkoelkast als inbouw model

Wil jij graag een inbouw wijnklimaatkast, maar heb je maar een beperkte ruimte over in je keuken? Dan is een smalle wijnkoelkast het overwegen waard. Er zijn inbouw wijnklimaatkasten in allerlei soorten en maten. Er zijn dus ook zeker smalle inbouw wijnkoelkasten te vinden. Bij het kiezen van de beste inbouw wijnkoelkast is het formaat erg belangrijk. Meet de beschikbare ruimte in je keuken goed op en zorg ervoor dat de wijnklimaatkast echt past. Veel inbouw wijnkoelkasten ventileren via de plint. Dit moet dus ook mogelijk zijn.

De inhoud van een smalle wijnkoelkast: twaalf flessen of toch meer?

Hoeveel flessen wijn je kwijt kunt in je wijnkoelkast speelt een belangrijke rol in je keuze. Zoek jij een wijnkoelkast waar veel flessen in passen of heb jij voldoende aan minder ruimte in de koelkast? Ook smalle wijnkoelkasten verschillen qua inhoud. Door hun beperkte breedte is de inhoud van een smalle wijnkoelkast natuurlijk altijd beperkt, maar je hebt wel de keuze uit bijvoorbeeld een exemplaar voor twaalf flessen of eentje voor achtentwintig flessen. Zo kies je toch het aantal flessen dat het beste bij jou past.

De beste smalle wijnkoelkast voor jou

Door goed te kijken naar de beschikbare ruimte in jouw woning, weet je hoeveel plaats je hebt voor een wijnkoelkast. Heb in de breedte maar weinig plek, maar in hoogte wel voldoende? Dan is een smalle hoge wijnklimaatkast een praktische oplossing. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Er zijn zelfs smalle hoge wijnkoelkasten met twee klimaatzones. Ook kun je voor een smalle lage wijnkoelkast kiezen. Zo kun je zelfs op een beperkt oppervlakte een paar mooie flessen wijn bewaren.