Vrijstaande wijnkoelkast

Zoek jij in 2023 een wijnkoelkast en overweeg je een vrijstaand model? Dan heb je veel modellen om uit te kiezen. Vrijstaande wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Ook het ontwerp en de functionaliteiten verschillen per exemplaar. Een vrijstaande wijnkoelkast plaats je waar jij wilt. Zo is een vrijstaande wijnklimaatkast goed in de keuken of de woonkamer te plaatsen. Ook in een kelder kan een vrijstaande wijnkoelkast staan. Let er hierbij wel op dat het in de ruimte niet te koud wordt. Niet alle wijnklimaatkasten kunnen goed tegen een lage omgevingstemperatuur. Wil jij de klimaatkast toch graag in een onverwarmde kelder, schuur of garage plaatsen? Let er dan goed op bij het kiezen van de wijnkoelkast dat jouw beoogde model hier goed tegen kan.

Veelgestelde vragen over vrijstaande wijnklimaatkasten

Heb jij een vraag over vrijstaande wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een vrijstaande wijnklimaatkast?

Een vrijstaande wijnkoelkast plaats je waar jij wilt.Zoek jij in 2022 een wijnkoelkast en overweeg je een vrijstaand model? Dan heb je veel modellen om uit te kiezen. Vrijstaande wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Ook het ontwerp en de functionaliteiten verschillen per exemplaar.

Welke vrijstaande wijnklimaatkast kopen?

Er zijn diverse mooie vrijstaande wijnklimaatkasten:

  • MOA WC70 – Wijnkoelkast met compressor – Houten planken – Wijnkoeler – 24 flessen – Wijnklimaatkast
  • La Nouvelle Cave by Continental Edison 12-flessen wijnkelder, draadplanken, zwart
  • Wine Klima Excellence D77T – Wijnkoelkast – 77 flessen

Een vrijstaande wijnkoelkast met twee zones

De klimaatzones van een wijnkoelkast geven aan hoeveel verschillende temperaturen er tegelijkertijd in de koelkast ingesteld kunnen worden. Er zijn wijnklimaatkasten met slechts één temperatuurzone. Hierin worden alle flessen wijn dus op dezelfde temperatuur gekoeld. Als je dus bijvoorbeeld flessen rode en witte wijn in de koelkast hebt liggen, worden deze beiden op dezelfde temperatuur gekoeld. Wil je graag dat verschillende flessen op verschillende temperaturen bewaard worden? Dan kies je voor een wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones. Er zijn wijnklimaatkasten met twee of drie verschillende zones. Hierbij stel je in de verschillende zones verschillende temperaturen in, zodat elk type wijn op de ideale temperatuur bewaard of geserveerd kan worden. Vrijstaande wijnkoelkasten met drie klimaatzones zijn de luxe uitvoeringen. Wijnklimaatkasten met twee zones zijn populairder onder consumenten.

Een stijlvolle toevoeging aan je interieur

Een wijnklimaatkast is niet alleen een praktische toevoeging aan je woning, maar kan ook zeker een stijlvolle toevoeging zijn. Wijnkoelkasten zijn vaak mooi uitgevoerd, waardoor het mooi staat in je woonkamer of keuken. Veel wijnkoelkasten zijn zwart met een glazen deur, maar exemplaren van RVS en hout zijn ook verkrijgbaar. Hierbij spelen de legplanken in de wijnkoelkast ook een belangrijke rol. Hoe deze eruit zien, zijn erg bepalend voor het uiterlijk van de wijnkoelkast. Door bij aankoop van de wijnkoelkast ook te letten op het design van de wijnkoelkast maak je van dit apparaat een echte blikvanger in je interieur.

Waar kan een vrijstaande wijnkoelkast staan?

In principe kun je een vrijstaande wijnkoelkast overal in huis plaatsen. Hierbij zijn er twee factoren van belang. Allereerst moet de wijnkoelkast zijn warmte kwijt kunnen. Hier moet je bij plaatsing dus altijd op letten. Kies je voor een vrijstaande wijnkoelkast die ook geschikt is voor inbouw? Dan ventileert deze via de onderkant van koelkast. Dit type wijnkoelkasten mag je aan de zijkanten daarom strak inbouwen. Kies je voor een vrijstaande wijnkoelkast zonder deze techniek? Dan moet er altijd minstens 5 centimeter ruimte zijn aan beide zijkanten van de koelkast. Anders kan deze de warmte niet kwijt. Daarnaast moet je op de omgevingstemperatuur letten. De meeste vrijstaande wijnkoelkasten zijn niet geschikt om in een onverwarmde ruimte te plaatsen. Wil je de wijnkoelkast in bijvoorbeeld de kelder of garage plaatsen? Let er dan op dat de temperatuur in deze ruimte niet te laag wordt.

De beste vrijstaande wijnkoelkast voor jou

Overweeg jij om in 2023 een vrijstaande wijnkoelkast te kopen? Dan heb je de keuze uit diverse modellen. Bepaal voor jezelf welk formaat wijnkoelkast je wilt hebben, maar ook hoeveel klimaatzones je nodig hebt. Daarnaast speelt je budget uiteraard een rol. Ook de plaats waar je de wijnklimaatkast wil neerzetten maakt uit voor je keuze. Zet voor jezelf op een rijtje aan welke eisen jouw ideale wijnkoelkast moet voldoen en vindt de vrijstaande wijnklimaatkast die het beste aansluit op jouw situatie.