Wijnkoelkast 2 zones

Als een wijnkoelkast 2 zones heeft, betekent dit dat je in de wijnklimaatkast twee aparte temperaturen kunt instellen. Hierdoor is het eenvoudig om twee verschillende soorten wijn tegelijkertijd in de wijnkoelkast te bewaren. Zo kun je witte wijn op een wat lagere temperatuur bewaren dan rode wijn. Dat komt de kwaliteit, de smaak en de geur van de wijnen zeker ten goede. Ook kun je er voor kiezen om wijn op een bepaalde temperatuur te bewaren en deze even in de andere zone te leggen voordat je de wijn wilt serveren. Zo komt de wijn echt tot zijn recht.

Top wijnkoelkasten met 2 zones

Veelgestelde vragen over wijnkoelkast 2 zones

Heb jij een vraag over wijnkoelkasten met 2 zones? Wij hebben het antwoord!

Wat is een goed merk wijnklimaatkast?

Er zijn meerdere goede merken, afhankelijk van je wensen:

Wat kost een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast kost tussen de €250 en €3000 euro. Een fatsoenlijke wijnklimaatkast kost je rond de €1200 euro, met 2 temperatuurzones, 46 flessen inhoud en 39 dB geluidsproductie. Energielabel is meestal C.

Een kleine wijnkoelkast met 2 zones

Zoek jij een kleine wijnkoelkast, maar wil je wel beschikken over meerdere zones? Dan is een kleine wijnkoelkast met twee zones meestal de uitkomst. Er zijn kleine vrijstaande wijnkoelkasten, maar ook onderbouw en inbouw wijnkoelkasten behoren tot deze categorie. Zo’n kleine wijnkoelkast biedt beperkt plaats aan wijnflessen. Zo kunnen er bijvoorbeeld twaalf flessen in zo’n wijnkoelkast passen. Een groot voordeel aan een kleine wijnkoelkast met 2 zones is dat deze eenvoudig een plek in huis kan krijgen. Zelfs in de woonkamer neemt zo’n kleine wijnkoelkast maar weinig ruimte in. Zo is er altijd wel een plekje te vinden waar de kleine wijnkoelkast past. Door de twee verschillende zones heb je toch de mogelijkheid om verschillende soorten wijn te bewaren. Dat maakt van een kleine wijnkoelkast met twee zones een compacte en erg praktische toevoeging aan je huishouden.

Een wijnklimaatkast met 2 zones van 30 centimeter breed

Wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Heb je in de hoogte wel veel plek, maar mag de wijnklimaatkast in de breedte niet teveel ruimte innemen? Kies dan een exemplaar van 30 centimeter breed. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, waardoor het alsnog grote wijnkoelkasten kunnen zijn. Met de twee klimaatzones behoud je de mogelijkheid om in de smalle klimaatkast twee verschillende temperaturen in te stellen. Wil je graag meer dan twee temperaturen gebruiken? Dan zoek je een wijnklimaatkast met meer klimaatzones.

Een wijnklimaatkast met 2 zones: vrijstaand of inbouw?

Of je een inbouw of een vrijstaande wijnklimaatkast wilt, hangt af van jouw eigen voorkeuren. Als je voldoende plek in je keuken hebt om de wijnkoelkast in te bouwen, kan dit een ruimtebesparende oplossing zijn. Maar ook vrijstaande klimaatkasten met twee klimaatzones zijn volop verkrijgbaar. Omdat de klimaatkasten in diverse maten beschikbaar zijn, is er altijd wel een vrijstaande of inbouw wijnklimaatkast die perfect aansluit op jouw wensen.

Een wijnkoelkast met 2 zones kopen bij Sligro

Zoek je een wijnkoelkast met 2 zones? Dan kun je ook bij groothandel Sligro terecht. Regelmatig zijn hier wijnklimaatkasten met twee zones verkrijgbaar. Dit zijn over het algemeen grotere wijnklimaatkasten, waardoor ze niet alleen voor consumenten maar ook zeker voor horeca interessant zijn.

De beste wijnklimaatkast met 2 zones voor jou

Welke wijnklimaatkast met 2 zones in 2023 het beste voor jou is, hangt helemaal van jouw situatie af. Wil je slechts een paar flesjes wijn koud kunnen leggen? Dan is een kleine wijnkoelkast voldoende voor je. Heb je een flinke wijnvoorraad? Dan kies je een grotere wijnklimaatkast. De twee zones zorgen ervoor dat je twee verschillende temperaturen in kunt stellen. Wil je meerdere zones in de kast? Dan kies je een wijnkoelkast met bijvoorbeeld drie temperatuurzones. Zo krijgt elke wijn zijn eigen ideale plekje in de wijnkoelkast. Wil je jouw wijnvoorraad verder uitbreiden, ga er dan eens voor om een mooie biologische wijn te kopen.