30 cm breed wijnkoelkast

Heb je maar weinig ruimte in je keuken, maar wil je toch graag een wijnkoelkast? Dan is een wijnkoelkast van 30 centimeter breed misschien wel dé oplossing. Zo’n wijnkoelkast neemt maar weinig plaats in beslag, maar biedt vaak toch veel ruimte voor wijnflessen. Helemaal als je in de hoogte wel voldoende plaats hebt, is een smalle maar hoge wijnkoelkast een uitstekende oplossing. Er zijn diverse wijnkoelkasten van 30 centimeter breed verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit inbouw wijnkoelkasten van 30 centimeter breed, maar er zijn ook vrijstaande modellen beschikbaar. Zo vind je de smalle wijnkoelkast die het beste bij jou en je keuken past.

Top wijnkasten 30 cm breed

Veelgestelde vragen over wijnklimaatkasten 30cm breed

Heb jij een vraag over 30cm brede wijnklimaatkasten? Wij hebben het antwoord!

Wat is een wijnklimaatkast 30cm?

Heb je maar weinig ruimte in je keuken, maar wil je toch graag een wijnkoelkast? Dan is een wijnkoelkast van 30 centimeter breed misschien wel dé oplossing. Zo’n wijnkoelkast neemt maar weinig plaats in beslag, maar biedt vaak toch veel ruimte voor wijnflessen. Helemaal als je in de hoogte wel voldoende plaats hebt, is een smalle maar hoge wijnkoelkast een uitstekende oplossing.

Welke wijnklimaatkast 30cm breed kopen?

Er zijn diverse wijnklimaatkasten van 30cm breed:

  • LuzVini LV28 – Smalle inbouw wijnkoelkast 28 flessen
  • Dunavox Flow-9 – Wijnkoelkast onderbouw of vrijstaand – 15 cm

Een inbouw wijnkoelkast van 30 centimeter breed

Heb jij in je keuken plek voor een smalle wijnkoelkast? Dan is een exemplaar van 30 centimeter breed mogelijk een goed idee. Er zijn diverse inbouw modellen van 30 centimeter verkrijgbaar. Zo zijn er compacte inbouw wijnkoelkasten van 30 centimeter breed, maar er zijn ook onderbouw modellen en hoge modellen beschikbaar. Een onderbouw wijnkoelkast van 30 centimeter breed is tussen de 82 en 87 centimeter hoog. Met deze hoogte past het apparaat precies onder een werkblad of aanrechtblad. Door de beperkte breedte neemt het niet teveel plaats in beslag. In zo’n onderbouw wijnkoelkast van 30 centimeter breed zullen gemiddeld 20 flessen wijn op te slaan zijn. Het precieze aantal is afhankelijk van het gekozen model en het formaat van de flessen.

Bestaan er wijnkoelkasten van 30 centimeter diep

Heb jij enkel een ondiepe nis beschikbaar voor een wijnkoelkast? Dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een ondiepe wijnkoelkast. Deze zijn helaas lastig te vinden. De meeste wijnklimaatkasten hebben een diepte van ongeveer 60 centimeter. Dit is voor het opslaan van de liggende flessen het meest praktisch. Wil je toch per se een ondiepe wijnkoelkast van 30 centimeter diep? Dan kom je uit bij maatwerk. Er zijn wijnkoelkasten op maat te bestellen. Deze kunnen volledig aangepast worden aan jouw eigen wensen, waardoor een ondiepe wijnkoelkast ook tot de mogelijkheden behoort. Houd er wel rekening mee dat een wijnkoelkast op maat flink aan de prijs zal zijn. Kiezen voor een andere oplossing, bijvoorbeeld de wijnklimaatkast op een andere plek zetten, zal een goedkopere oplossing zijn.

Het kiezen van een wijnkoelkast

Bij het kiezen van de wijnkoelkast is het formaat van de wijnklimaatkast slechts één van de aspecten waar je rekening mee houdt. Het formaat is, vooral bij een inbouw wijnkoelkast, wel heel erg belangrijk. Het apparaat moet immers wel goed in de keuken passen. Daarom is het verstandig om met deze eigenschap te beginnen. Verder let je onder andere op het energieverbruik, de capaciteit van de wijnkoelkast en het aantal klimaatzones. Ten slotte wil het oog ook wat, dus speelt het design ook een rol in je keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld greeploze wijnklimaatkasten verkrijgbaar, die prachtig in een greeploze keuken staan. Er zijn veel verschillende merken wijnkoelkasten, dus je hebt ook de keuze uit veel verschillende wijnkoelkasten. Zet de functionaliteiten die je belangrijk vindt op een rijtje en ontdek welke wijnklimaatkast hier het beste op aansluit.

De beste wijnklimaatkast van 30 centimeter

Bij het kiezen van de beste wijnklimaatkast van 30 centimeter breed komt dus veel kijken. Wat voor iemand anders de beste keuze is, hoeft dat voor jou niet te zijn. Daarom is er niet één ‘beste’ wijnklimaatkast aan te wijzen. Kijk goed naar wat er voor jou belangrijk is en welke klimaatkast het beste in jouw keuken past. Zo vind je in 2023 de wijnklimaatkast waar jij nog jarenlang van zult genieten.